Психолошка подршка за ветеране — да ли неко зна где?

Живорад Стефановић · 19.05.2026. у 14:00

Ж
Живорад Стефановић
Аутор теме
Постао сам свестан да имам проблеме са спавањем, анксиозношћу и нагле реакције на одређене звукове. Ово траје 20 година и никада нисам разговарао ни са ким стручним. Да ли неко зна да ли постоји бесплатна психолошка помоћ за ветеране?
Д
Душица Аврамовић
Живораде, хвала ти на храбрости. ВМА у Београду има одсек за психоцоцијалну подршку ветеранима, бесплатно. Такође, неке општине имају психолошке саветовалиште — питај у општини.
Н
Немања Борисављевић
Ни ја никада нисам тражио помоћ, а имам исте симптоме. Годинама мислим "то ће проћи само". Не пролази. Хвала на информацији, Душице.
П
Психолог Јелена Поповић
Важно је знати да оно што описујете може бити ПТСП — посттрауматски стресни поремећај. То је медицинско стање, не слабост. Тражити помоћ је снага.
Ж
Живорад Стефановић
Добио сам термин у ВМА за 2. јун. Нисам сигуран шта да очекујем али идем. Хвала вам.
Д
Душица Аврамовић
Јавите нам се после. Бодримо вас! И ако сте у Новом Саду или Нишу — тамо такође постоје службе за ветеране.
Ж
Живорад Стефановић
Био сам на прегледу. Лекари су изванредни. Препоручено ми је 8 сесија са психологом. Нисам ни знао колико ми је требало ово. Свакоме у сличном — идите.

Одговорите на тему

Одговор ће бити приказан након администраторовог одобравања.