Причам о свом искуству после 30 година — наде и разочарења

Вукашин Тодоровић · 03.05.2026. у 10:00

В
Вукашин Тодоровић
Аутор теме
Имам 58 година и учествовао сам у рату 1992-1994. Пишем ово јер мислим да ветерани мог доба имају причу коју вреди поделити.

Тридесет година пута кроз систем — некада разочарење, некада успех. Прво сам одбијен за статус РВИ, па сам уложио жалбу и добио. Затим годинама нисам знао да имам право на бањско лечење. Тек пре 5 година, уз помоћ удружења, сам открио колико права имам а нисам користио.

Порука свима: НЕ ЧЕКАЈТЕ. Информишите се.
Ч
Чедомир Павићевић
Вукашине, ово је снажна прича. Ја сам из сличне генерације и потпуно се поистовећујем. Нас су учили да не тражимо ништа, да сами сносимо последице. А требало је да тражимо своје.
Б
Бојан Грујић
Хвала вам на овоме. Ја сам ветеран из 1999. и до сада нисам уопште покренуо ниједан захтев. Мислио сам да немам право или да је прекасно. Ваша прича ме мотивише.
В
Вукашин Тодоровић
Бојане, никад није касно! Само кренути — прва посета општини је кључна. Они ће вам рећи на шта имате право.
Г
Гордана Матијевић
Ова порука треба да стигне до сваког ветерана. Може ли неко да је подели по Вотсап групама?
Б
Бојан Грујић
Ажурирање: отишао сам у општини прошле недеље. Испоставило се да имам право на 3 повластице које нисам користио! Хвала Вукашине на инспирацији!

Одговорите на тему

Одговор ће бити приказан након администраторовог одобравања.